Livsstil,

Efteråret rykker indenfor


Til de af jer, som følger med her på min blog, ved I nok efterhånden, at jeg er vild med anderledes aktiviteter, indretningsmuligheder og i det hele taget måder, hvormed jeg kan spare lidt og bruge det jeg har i forvejen.

Nye gummistøvler til efteråret

Jeg har for nylig været på svampejagt i skoven og i den anledning, besluttede jeg at anskaffe mig et par solide kvalitetsgummistøvler for nu, var det på tide at investere i noget ordentligt fodtøj, som kan tåle lidt af hvert.

Jeg kan virkelig anbefale at anskaffe sig ordentlige gummistøvler. For så er man bare klar, til at tage vejret ombord – også når det regner.

Med mine nye gummistøvler trodsede jeg nemlig en mudret skov, efter en hel dags regn. Da det var blevet opholdsvejr, tog jeg gummistøvler på, godt med tøj, proviant, skovturskurv og en lille urtekniv.

Jeg er personligt helt vild med denne sæson, for efteråret byder på svampe, æbler, græskar og lækre rodfrugter. Dufte som sætter sig i køkkenet og med mine støbejernsgryder, som jeg har fundet antikt, så er der ingen tvivl om, at mine retter bliver en succes.

De bedste opskrifter

Mine jerngryder er ret unikke, fordi de er antikke og virkelig bare emmer af gammeldags, fransk kvalitet. Uanset hvilken type gryde du har, skal du have din olie godt opvarmet, så de nyplukkede svampe ikke hænger fast i bunden af gryden.

Nye svampe er lidt sarte

Mine go to opskrifter, alt efter hvor god en jagt jeg har haft, så er jeg vild med en svampetærte eller en svamperisotto.

Jeg havde en ret god fangst af forskellige typer svampe, så jeg gav mig i kast med en svampetærte. Bunden havde godt nok købt færdig, men ellers har jeg bare snittet svampene i grove stykker, varmet dem let i en gryde med nogle løg og så hælder jeg svampemassen ned i tærteformen med dej. Du kan evt prøve med et låg af tærtedej, hvis du er til en lukket tærte.

Min favorit er en åben tærte toppet med gedeost

Har du ikke haft en så fyldig svampefangst, kan du uden tvivl få dig en god svamperisotto. Den kræver ikke så mange svampe og kræver mest svampene som et slags krydderi. Der findes mange forskellige måder at lave risotto. Find frem til den måde, som passer bedst til dit temperament.

Inviter dine gæster over til et hjemmelavet måltid med hjemmehøstede svampe – der er ikke et øje tørt.

Disclaimer !

Det skal lige siges, at jeg går på svampejagt hvert efterår og jeg har derfor god erfaring med, hvilke typer svampe, som man må plukke. Er du ikke en erfaren svampejæger, så skal du læse grundigt op på, hvilke svampe du må plukke.

Og selv da, skal du være meget påpasselig, for som billederne af svampe ser ud på computeren er en anden sag, når du står foran svampen i virkeligheden.

Allerbedst vil det være, at kontakte en erfaren svampejæger, hvis du er ny til svampejagt. Det er ikke sjovt, at være i tvivl og gå slukøret hjem til tomme gryder, hvis du havde glædet dig til svampeduft i køkkenet.