Rustik fransk indretning
DIY,  Livsstil,

Bring Provence ind i dit hjem

Det kan være svært at finde den helt rigtige stil til sit hjem. Nogle kan lide en meget moderne stil med vægge i betonlook og glædepærer, hvor andre gerne vil have en mere antik indretning med rustikke vintage møbler i sit hjem. Er du til den antikke franske landstil med rå og rustikke møbler, så kan du læse med her, hvor du får tips og tricks til, hvordan du kan bringe en stemning af Provence ind i dit hjem. Med vores tips kan du skabe en fransk landlig stemning med masser af charme og hygge.

Den franske stil er blevet meget eftertragtet i Norden, hvor du med brugskunst kan skabe en unik og personlig stemning, som du ellers ikke finder i den moderne, nordiske stil. Mange kombinerer derfor den franske og den nordiske stil rustikke møbler og romantisk boliginteriør. Det er ofte de nordiske, lyse farver, som bliver kombineret med romantisk brugskunst. Det er nemlig alle de små detaljer, som vil afsløre dit DNA i hjemmet.

Skab antik fransk landstil i dit hjem

En af de første ting, som du kan starte med at indrette dit hjem med en række vintage, rustikke og patinerede møbler. Det giver en flot kombination af rustik og moderne interiør til dit hjem, når du mikser noget nyt med noget antikt. Der findes mange forskellige typer af møbler, som kan hjælpe dig til at få Provence integreret i dit hjem.

Antikke møbler giver Provence look

Nogle af de møbler, som du kan bruge til at indføre den flotte franske landstil i dit hjem er disse møbler som er beskrevet nedenfor:

  1. Vitrineskabe
  2. Æblekasser
  3. Vintønder
  4. Store spækbræt i træ
  5. Skydedøre i antikt træ
  6. Rustikke sofaborde af gamle brædder

Du kan starte med at indrette dit hjem med rustikke antikke vitrineskabe. Mange har dem i spisestuen og dagligstuen. Find et vitrineskab i en flot patineret nuance, for at give dit hjem et look af Provence. Du kan også skabe dem selv, ved at købe det brugt på internettet og selv male dem i simple farver i sort eller hvid. Når du har malet dit vitrineskab, kan du slibe det ned på en interimistisk måde, så du skaber et indtryk af at det er slidtage. Brug også gerne andet rustik interiør til at skabe den franske landstil i dit hjem. Du kan eksempelvis starte med noget, der er billigt som en vintønde eller et spækbræt i råt træ. Vil du gerne have et sammenhængende look, kan du også anskaffe dig et sofabord af gamle rustikke gulvbrædder.

Antikke og patinerende farver

Når du har fundet de rigtige møbler til at indrette dit hjem, kan du overveje farvevalget. I Frankrig er det meget almindeligt at have dueblå nuancer i hjemmet. Det kan enten være dine vinduskarme, dit sofabord eller dine køkkenlåger. Er du ikke vild med blå kan du bruge sarte toner i hjemmet, som lysegrøn, lyse gul, lys beige eller bare hvid. Hvis du bruger en så simpel nuance som hvid, bør du slibe den ned, så du får de flotte afslibninger, der minder om brugsmærker. Du kan eksempelvis vælge at bruge en petroliumsfarve til dit sofabord, som kan skabe en kontrast i din dagligstue og til dine simple hvide vægge. Brug også gerne ukrudtsblomster eller markblomster til at fuldende den antikke franske landstil.