trallebænk af genbrugstræ
Design

Fra byggematerialer til flotte møbler

Jeg er vild med at lave ting selv. Læs med her, hvor jeg vil gennemgå, hvordan du kan indrette dit hjem med bæredygtige og rustikke møbler for ingen penge. Det ser så fedt ud, når et hjem er indrettet med personlighed. Du kan spare mange penge, på at lave ting selv, men det giver også en helt unik personlighed til din bolig, når du har brugt tid på at finde frem til anderledes og bæredygtige møbler.

Pallemøbler

En af de møbler, som har præget mange danske hjem i den senere tid er pallemøbler. Paller bruges i mange forskellige detail butikker og smides ofte ud efter brug, fordi de fylder for meget. Derfor er der mange, som har fået smag for at lave møbler ud af dem. Du kan eksempelvis lave en pallesofa enten til din stue eller til din terrasse. Der findes faktisk også hynder, som er skræddersyet til en palles bredde. Du kan derfor let indrette dit hjem med en rustik sofa og nye bløde hynder. Der er også mange, som vælger at lave vinreoler af deres paller. Det er et råt og rustikt design, som vil klæde en hver væg i et nordisk hjem. Du kan selv bestemme, hvor mange vine og vinglas der skal være plads til.

Trallemøbler

Min favorit er trallemøbler! Det er et flot og rustikt møbel, som kan blødes op med nogle lækre og bløde hynder eller et stort lammeskind. Man kan lave mange forskellige typer af møbler ud af traller, som eksempelvis en bænk, tv-møbel eller et bord. Traller bruges meget i bygge og anlægsbranchen på stilladspladser og af murer. Derfor står de meget ude og kan derfor også bruges til havemøbler, som kan stå ude året rundt. De kræver ingen vedligeholdelse. Det er super smart og de bliver kun flottere med tiden. Jeg fandt min trallebænk på Den Blå Avis til en skarp pris, men man kan sikkert få dem mange andre steder også.

Kabeltromleborde

En af mine andre favoritter er kabeltromleborde. De er bare super seje! Det er lidt ligesom trallerne. De er også blevet brugt i byggebranchen til at grave kabler ned med. Nogle gange står kabeltromlerne ude i flere måneder, fordi det tager lang tid at gøre byggeprojekterne færdige. Derfor vil mange af disse kabeltromler have en flot farve og være mættet af vind og vejr. Det gør dem ideelle til sofaborde, spiseborde og havemøbler. Du kan få dem i mange forskellige størrelser, farver og varianter. Der vil derfor ikke være to, som er ens. Det gør dem helt unikke og skaber et interimistisk look i dit hjem, som vil være svært at efterligne med moderne interiør fra bolighuse.

Rustikkemøbler kræver ingen vedligeholdelse

Det gode ved alle disse rustikke møbler af genbrugstræ er at de ikke kræver vedligeholdelse og kan bruges både udenfor og indenfor næsten alle steder i hjemmet. Du kan bruge kabeltromlerne som spisebord og sofabord, hvor du kan bruge trallebænken både i din entre og til dit spisebord eller som TV-møbel. Udover alsidigheden i dem, er de også forholdsvis billige at anskaffe fremfor møbler i et bolighus. Du kan derfor spare mange penge på at gøre det selv og så vil de holde i længere tid.

Skru op og ned for det rustikke look

Du kan skrue op og ned for det rustikke og antikke look med dine accessories. Ønsker du et mere antikt look, kan du sammensætte dine rustikke møbler med et bredt sortiment af andre antikke loppefund. Vil du gerne skabe et mere elegant og moderne look, kan du sammensætte dine møbler med moderne og stilrent interiør. Du kan eksempelvis sammensætte dit kabeltromle bord med nye og moderne spisebordsstole eller din trallebænk med flotte og elegante puder.