second hand møbler
Livsstil,

Udsmyk dit hjem med en vintage fransk landstil

Dekorative loppefund

Er du også vild med at gå på loppemarked? Jeg ELSKER det! Det er så fedt at kunne skabe nyt liv ud af noget, som har en historie og med masser af patina. Jeg har købt alle mine havemøbler på et loppemarked. Et af de fund, jeg er mest glad for er mit sæt af havemøbler i fransk landstil, hvor malingen er skrællet af enkelte steder. Det giver et super flot udtryk, når patineringen rigtig er trådt i kraft. Derfor er jeg også helt ekstatisk over mine nye olivenkrukker, der er mere end 100år gamle. Her er emaljen på krukken næsten opløst og erstattet af et tykt lag alger, som giver det perfekte rustikke udtryk. 

Antikke møbler i fransk landstil

Hidtil er jeg kun gået på jagt udendørs møbler, men nu er jagten sat ind efter et sengegærde! Et sengegærde i fransk landstil er romantisk, men samtidig giver det noget råt og rustikt til hjemmet. Sengegærdet skal helst være lavet i jern og med maling, som er ved at skalle af. Det er nemlig let at sammensætte det rå look med nogle bløde velour puder og et sengetæppe, der kan bløde op i det hårde udtryk. Når jeg har fundet det helt rigtige sengegærde, vil jeg sammensætte sengen med nogle helt nye og økologiske dyner. Jeg prøver at have meget fokus på genanvendelse og bæredygtighed. Derfor vil jeg ikke have dyner, som er produceret under miljøskadelige forhold samt ringe forhold for dyrene. 

Kombiner din franske landstil med økologi

Økologiske dyner er meget oppe i tiden og findes i mange forskellige varianter. Du kan få dyner der er veganske, økologiske og bæredygtige fremstillet af Kapok, Bambus og Bomuld. Disse dyner er specielt gode til dig, som har allergi. Jeg lider selv meget af allergi overfor husstøvmider og derfor er jeg specielt glad for min veganske dyne. Den består af Kapok fibre, som er så tætte at det er svært for husstøvmiderne at kunne overleve. Derudover har min dyne også en høj åndbarhed fordi den er fremstillet af organiske materialer. Den isolerer godt på alle årstider og med den høje åndbarhed er den ideel som helårsdyne! 

Sengetøj med blonder

Vil du gerne have en gennemført romantisk stil, kan du finde noget broderet sengetøj, sengetøj med frynser eller kniplinger. Dette vil virkelig kunne skabe en rød tråd igennem udtrykket i dit soveværelse. Bliver det lidt for tuttenutted, så kan du i stedet pynte dine dyner med sengetøj fremstillet af hør. Hør er et naturmateriale, som er fremstillet efter miljøvenlige forhold og giver et mere casual udtryk i sengen. Derudover har netop denne type sengetøj også en høj åndbarhed, som intet andet sengetøj. 

Kombiner dine antikke fund med en moderne indretning

Hele mit hjem er ikke en antikshop (MEN tæt på). Jeg sammensætter altid mine loppefund med moderne kunst, samt bæredygtige plaider, tæpper, puder mm. Det er de små nipseting, som virkelig kan forbinde dit hjem på et højere niveau. Når du har en stor mængde af antikke elementer, skal der noget moderne til for at bryde stilen. Her plejer jeg at bruge lanterner, som giver en hyggelig belysning og en unik stemning samt atmosfære.